Op zoek naar de beste bouwstofzuiger?

Op zoek naar de beste bouwstofzuiger?

Wat is de beste bouwstofzuiger? Toolnation heeft een groot aanbod bouwstofzuigers van verschillende merken zoals Airbo, Festool, Makita, Scheppach of Starmix. Maar welke heeft u nodig? Een goede bouwstofzuiger is die stofzuiger die goed is in wat u er mee wilt. Soms volstaat een goedkope ‘standaard’ bouwstofzuiger en soms wordt er een bouwstofzuiger met meer uitgebreide functionaliteit, de sterkste zuigkracht of de grootste volumestroom benodigd.

Voor wie alleen de bus of de bouwkeet even snel wil uitzuigen, is een lichte accu bouwstofzuiger van Makita een goede keuze. Met een prijs van enkele tientjes zijn dit goedkope bouwstofzuigers. Deze bouwstofzuigers worden echter geleverd zonder accu’s en laders, dit is dus vooral interessant voor wie al werkt met accugereedschap van Makita en bijhorende accu’s en opladers al in bezit heeft.
Voordeel van deze lichte stofzuigers op accu is dat ze behoorlijk stil zijn. Hoe stiller hoe beter geldt vooral als je klust in geluidgevoelige omgevingen zoals hotels, ziekenhuizen en speciale woonvormen.

Industriële bouwstofzuigers

De duurste exemplaren in het assortiment ‘bouwzuigers’ van Toolnation zijn de industriële zuigers, deze zijn geschikt voor het opzuigen van stof uit verschillende stofexplosieklassen. Bij dit soort zuigers kan de prijs oplopen tot over €10.000 euro.
Direct daaronder zitten de zuigers die geschikt zijn voor zware toepassingen zoals reiniging na een overstroming, middelmatig gevaarlijke stoffen en stofzuigers die ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld de bestrijding van eikenprocessierups etc.

Verschillende prijsklassen

De meer gebruikelijke bouwstofzuigers zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen, vanaf enkele tientjes tot ca. €1500 euro excl. btw. Naast de prijs verschillen de bouwstofzuigers ook in functionaliteit. Denk aan de lengte van de stroomkabel, de grootte van het reservoir, het type luchtfilter, de zwenkwielen en de stofklasse waarvoor de bouwstofzuiger geschikt is. Ook verschilt de luchtstroom nogal. Deze bepaald mede of de machine geschikt is voor stofafzuiging bij gebruik van elektrisch gereedschap of machines. Hierbij is belangrijk er zeker van te zijn dat de slang antistatisch is.

Licht gebruik

Bij de basisstofzuigers voor licht gebruik – nat en droog – vinden we merken als Scheppach, Kärcher en Bosch Groen. Dit zijn goede bouwstofzuigers, maar vaak wat beperkt in toebehoren, gebruik, kabellengtes, reservoirgrootte etc. De meer professionele bouwstofzuigers voor intensiever gebruik zijn bijvoorbeeld voorzien van een beveiliging tegen overlopen van het reservoir bij natzuigen en van een stootbescherming waardoor wanden en meubels en dergelijke minder snel beschadigen. De plastic zuigbuis is vervangen door een metalen buis. Ook vermogens en luchtstroom zijn van invloed op de prijs.

Verschillende bedrijfstakken

Kärcher Professional is een van de grootste aanbieders van stofzuigers. Het aanbod is zeer breed, met stofzuigers die geschikt zijn voor industrie tot (banket)bakkerijen en rug-gedragen stofzuigers voor bijvoorbeeld bioscopen. Uiteraard is ook de bouwstofzuiger goed vertegenwoordigd in het aanbod. Kärcher Professional heeft tevens een aantal stofzuigers op 24 en 36 Volt accu’s.

Stofafzuiging van Festool

Festool heeft eveneens een groot assortiment stofzuigers. Dit is een merk dat sterk is in de bouw. Festool richt zich daarbij zowel op stofzuigen als op stofafzuiging. Bij stofafzuiging worden elektrische machines en stofafzuiger zo gekoppeld dat ze gelijktijdig inschakelen. Het afzonderlijk aanzetten van de stofzuiger is dan niet meer nodig.

Accu bouwstofzuiger

Wie een goede bouwstofzuiger op accu zoekt, komt vrijwel automatisch uit bij Makita. Naast de lichte stofzuigers op 7,2 en 10,8 Volt, heeft Makita ruime keuze in 36 Volt (2x18V) stofzuigers. Dat zijn deels rug-gedragen stofzuigers voor de lastig bereikbare plekken, maar ook bouwstofzuigers die tevens accugereedschappen kunnen afzuigen.

Toolnation; uw Premium dealer

Toolnation heeft een ruim assortiment aan (bouw)stofzuigers van diverse merken. Toolnation is Premium dealer van vele merken en u ontvangt bij Toolnation vaak extra garantie. Ook beschikken we over een eigen service-reparatiewerkplaats.