Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Duurzaamheid bij Toolnation

Milieuvriendelijk verpakken: onze duurzame oplossing voor een betere toekomst

Duurzaamheid is binnen ons bedrijf een belangrijk thema en we hebben dan ook verschillende oplossingen bedacht om onze impact op het milieu te verminderen. Een van onze belangrijkste duurzame oplossingen is het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat hun bestellingen op een duurzame manier worden verpakt en verzonden. Het komt weleens voor dat we een bestelling in twee delen moeten verzenden. Dit komt echter alleen voor als het gewenst artikel vanuit de leverancier verzonden moet worden. Niettemin proberen we van al onze bestellingen zoveel mogelijk duurzaam te verzenden.

Wij zetten de eerste stap naar duurzaamheid: werken met gesloten keten van verpakkingen

Wij werken uitsluitend met gesloten keten van verpakkingen. Duurzaamheid begint niet alleen bij ons, maar ook bij onze leveranciers. De verpakkingen worden hierbij hergebruikt waardoor de hoeveelheid afval vermindert wordt. Desalniettemin vermindert het ook de ecologische voetafdruk van onze klanten. Als er overtollig karton overblijft dan verkopen wij dit terug aan de afvalverwerker waarbij er geen restmateriaal overblijft. Als de eerste stap gezet is, volgt de tweede vanzelf. Dit is de eerste stap in de goede richting!

Samen op weg naar duurzame leveringen: onze samenwerking met Go Green externe vervoerders

Door ons streven naar een groenere toekomst, werken we samen met Go Green externe vervoerders om onze impact op het milieu te minimaliseren. Doordat we met hen samenwerken beperken we het goederenvolume bij de vervoerders en waarbij de co2 uitstoot ten goede komt. Dit betekent dat onze klanten kunnen genieten van duurzame leveringen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en snelheid van onze dienstverlening.

Zonnepanelen op ons dak, voordeel voor ons én onze klanten: duurzame energie bij ons bedrijf

We hebben op onze panden ruim 1300 zonnepanelen waarvan we zelf van de opbrengst ongeveer 20% gebruiken en de rest terug leveren aan het stroomnet. Onze duurzame bedrijfspanden en de stroom die we opwekken met onze zonnepanelen hebben ook voordelen voor onze klanten. Omdat we geen gasaansluiting meer hebben en onze warmtepompen en WTW-installaties gebruiken, kunnen we onze energiekosten laag houden. Dit betekent dat we onze prijzen competitief kunnen houden en onze klanten kunnen profiteren van betaalbare producten en diensten.

Een groenere toekomst in ons magazijn: Li-ion accu's vervangen loodaccu's voor intern transport

Ons intern transport in het magazijn is voorzien van de nieuwe Li-ion generatie accu pakketten waardoor we niet meer werken met Loodaccu’s. Het verschil van Li-ion accu’s met loodaccu’s is dat Lithium accu’s zeer snel geladen kunnen worden tot 100 % capaciteit. Bij loodaccu’s is er een absorptie fase nodig om de laatste 20% van de capaciteit te laden. Met Li-ion accu’s wordt er minder elektriciteit verbruikt waardoor deze niet alleen kostenbesparend zijn, maar ook beter voor het milieu. 

Duurzaam en efficiënt verzenden met onze op maat gemaakte inpaklijn

Door het gebruik van een op maat gemaakte inpaklijn, zorgen wij ervoor dat de doos om het product niet groter gemaakt wordt dan het werkelijke product. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder het beperken van het goederen volume bij de vervoerders. Hierdoor wordt niet alleen de efficiëntie van het transportproces verbeterd, maar wordt ook de CO2-uitstoot verminderd. Door het verminderen van de grootte van de verpakking, worden minder materialen gebruikt en wordt er minder ruimte in beslag genomen in het transport. Dit kan leiden tot lagere verzendkosten en een efficiëntere levering van de producten aan onze klanten.

Groen is ons visitekaartje: onze focus op duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid

Tot slot is ons groene imago en onze focus op duurzaamheid een belangrijke factor voor klanten die bewust winkelen. De kleur groen is ons visitekaartje en symboliseert voor ons de natuur. Door te kiezen voor ons bedrijf, kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze zaken doen met een bedrijf dat zich inzet voor een groenere toekomst en hun eigen ecologische voetafdruk vermindert.